Ett urval av våra montage inom solskyddsfilm

Väla Park Helsingborg

Det är enormt stora glasen på Väla Park i Helsingborg släppte in för mycket av de starka solstrålarna så personalen och kunderna i butikerna blev besvärade av solen. Det avhjälpte vi med filmen Vista 90XC på de 2 övre raderna av glas.

9 Photos

Allerums Skola

Allerums Skola har byggt en utanpåliggande handikappsanpassad hiss. På grund av glasen runt hissen blir det extremt varmt både i hissen samt på kontrollpanelen. Man kunde knappt vistas i hissen. Ingen tvekan på vad som behövs här. Det monterades Silver 80C.

1 Photos

Privat villa Helsingborg

Här monterades vår film Silver 250XC för att minska värmen och därmed få ett bättre inomhusklimat.

1 Photos

Privat villa Trelleborg

Den här villan har försetts med Natural 260XC. En ljusare neutral film.

1 Photos

Privat villa Glumslöv

Efter en stor ombyggnad av sitt hus där dom valt stora glaspartier så kom de underfund med att stora glaspartier inte bara släpper in mycket ljus utan även in mycket värme. Det åtgärdades med filmen Silver 250XC.

6 Photos

Privat villa Halmstad

En nybyggd fin villa i Halmstad med stora glas. Med stora glas blir det väldigt varmt. Denna kund valde den mörkaste Silverfilmen, Silver 285XC, då han både ville dämpa ljuset samt ha maximal värmereduktion. Visst blev det snyggt?!

3 Photos

Oatly Landskrona

Oatly i Landskrona har under mer än 10 års tid anlitat oss för att utföra olika montage av olika filmer för olika ändamål. Nu senast monterade vi en specialfilm, Master 80XC, som är speciellt framtagen för att kunna monteras på plast. Filmen har samma egenskaper som en klassisk Silver-film.

2 Photos

Hylliebadet Malmö

Innanför de stora glasen på Hylliebadet finns bassänger där det bedrivs simundervisning. Där hade de problem med de blev bländade för solstrålarna reflekterades av dels vattnet och dels de vita väggarna inne i badhuset. Vi monterade Vista 90XC för att få bukt med problemet.

1 Photos

Candidator Malmö

Candidator fick Silver 285XC monterad på jättemånga glas.

2 Photos

Närlunda Höjdpunkten Helsingborg

Butiken i Höjdpunkten ville ha ett insynsskydd då det stod hyllor framför de stora glasen i butiken. Här monterades filmen Silver 285XC

2 Photos

Schuco Helsingborg

Neutral 40UVC som vi monterade här är en bra film när man har stora skyltfönster och där man har problem med värmen men där man ändå måste kunna se in genom glasen. Filmen har en värmereduktion på 42% på instrålningsvärmen trots att den är så ljus.

2 Photos

Malmö Konsthall

Inför utställningen ROSA BARBA, Elements of Conduct under perioden 18.2 – 14.5 2017 monterades en specialfilm, Vista 99XC, för att dämpa ljuset maximalt utan att blocka det helt.

1 Photos

Privat garage Smygehuk

Denna kund ville ha ett insynsskydd till sitt MC garage och då det var enkelglas kunde vi montera en bilfilm och här blev det i nyansen Supera 05

1 Photos

Isola Kristianstad

När skyltfönster inte används för skylting kan man som här montera Silver 285XC för att få ett insynsskydd samtidigt som personalen kan se ut.

1 Photos

Toys r us Helsingborg

Vi försedde Toys r us i Helsingborg med ny solfilm. Personalen hade stora problem med värmen pga det jättestora glaspartiet. De valde solfilmen Silver 250XC.

1 Photos

JM:s kontor Lund

Här monterade vi Silver 285XC.

1 Photos

Bilia Malmö

Som många andra hade även personalen på Bilia Malmö problem med värmen. Det löstes såklart med solfilm. Här monterades Silver 480XHC.

1 Photos

Intendent Förskola Göteborg

Denna förskola fick Natural 80XC installerad pga värmen.

5 Photos

Aronsborg Konferenshotell Bålsta

Behovet av värmereducerande film var stort då de har mycket glas både som vägg och tak. På takglasen monterades Silver 285XC och fasadglasen monterades en ljusare film Silver 250XC.

2 Photos

Östra Varvsgatan Malmö

På Briggens fastighet på Östra Varvsgatan 62-64 i Malmö har vi monterat en ljus solskyddsfilm, Silver 250XC.

4 Photos

Kv Vattentornet Lund

Vi har monterat Silver 470XHC på den översta våningen på fastigheten. Filmen monterades för att få bättre inomhusklimat, dvs få det svalare sommartid.

3 Photos

Västra Varvsgatan

Riktigt stora glaspartier på Västra Varvsgatan i Malmö försåg vi med solfilmen Natural 80XC.

6 Photos

Genevadsskolan Genevad

Genevadsskolan i Genevad valde som de flesta andra skolor en Silver- film. Detta för att denna film är effektivast mot värmen. Här monterades Silver 285XC och det är hela 10 års garanti på denna film.

3 Photos

Kronovalls Vinslott Skånes Tranås

Här ville dom skydda interiören mot uv-ljuset så därför monterades en helt transparent UV film, Clear 1UVC.

4 Photos

Fordonsgymnasiet Alvesta

Här ville dom dämpa värmen och det gjordes med solfilmen Silver 285XC. Skolar väljer idag solskydd som inte är rörliga och som inte kräver något underhåll och då finns det bara solfilm som har dessa förutsättningar.

1 Photos

HSB Landskrona

HSB i Landskrona valde Silver 44XC på sina skyltfönster. De ville ha en väldigt ljus film som tar mycket av värmen.

4 Photos

Privat villa Borstahusen

Silver 270XC har vi monterat på dessa fönster som går upp i nock.

4 Photos

Privat villa Klippan

På detta fina uterum monterade vi Natural 260XC för att dämpa värmeinstrålningen.

1 Photos

Tingrätten Kristianstad

Kristianstads Tingsrätt hade ett behov av ett insynsskydd då journalister inte skulle kunna fotografera personer innanför glasen. Vi monterade Vista 90XC för att förhindra insyn.

3 Photos

Skechers Halmstad

Silver 44XC monterades hos Skechers i Halmstad för blekningens skull. Detta är en väldigt ljus film som tar 99% av UV-ljuset samt 56% av värmeinstrålningen. Denna passar utmärkt att monteras på skyltfönster där man måste kunna se in.

1 Photos

Polhemsgymnasiet Göteborg

Efter ett provmontage på några glas konstaterade Polhemsgymnasiet i Göteborg att solskyddsfilmen Silver 80XC var den bästa lösningen för dom. Vi har monterat 350 st glas till dom för att dämpa värmeinstrålningen och skapa ett bättre inomhusklimat på skolan.

11 Photos

Privat villa Ödsmål

Natural 65XC monterades på dessa glas för att minska värmeinstrålningen.

2 Photos

Privat villa Helsingborg

Ägarna till denna privata villan i Helsingborg valde Natural 80XC monterat på alla glas. Detta för att de hade problem med värmen samtidigt som de ville få ett insynsskydd från gatan.

4 Photos

Caroli City Malmö

Takglas är väldigt effektiva när det gäller ljusinsläpp, men de släpper även in mycket värme. Värmen var det stora problemet på Caroli City och med hjälp av Silver 80XC reducerar vi värmeinstrålningen med 82%.

3 Photos

JJ´s Däck Falkenberg

Hos JJ´s Däck i Falkenberg monterade vi Natural 80XC på 2 st glas för att få ett likvärdigt utseende mot de original tonade glasen.

1 Photos

Systembolaget Hansa Citygalleria Malmö

Systembolaget hade stora problem med värmeinstrålningen genom de stora skyltfönstren, vilket påverkade vinerna. Vi löste det med Natural 80XC, en neutral film som ger ett snyggt estetiskt utseende mot byggnaden. Trots att filmen är en av de "mörkare" varianterna så inifrån sett så märks ingen större skillnad gällande ljusinsläppet, men däremot märks det på värmen.

4 Photos

Privat villa Halmstad

Natural 65XC är en film många väljer att få monterad i sin privata bostad. Här har vi monterat 10 st glas på en privat villa i Halmstad.

1 Photos

HFAB Halmstad

I denna "glasbur" blev det oerhört varmt och solens starka strålar bländade personalen. På de övre glasen monterade vi Vista 90XC som värme och bländningsskydd, då denna film är något mörkare en Silver 80XC som vi monterade på de nedre glasen. På så vis fick de ett komplett värme/bländnings-skydd samtidigt som det blev ett enhetligt utseende fast vi monterade 2 olika filmer.

5 Photos

Capio Citykliniken Helsingborg

På Capio Citykliniken hade man stora problem med värmen och i takt med att dom har expanderat i huset har vi i flera omgångar levererat både solskyddsfilm, Silver 80XC, samt solfilmsrullgardiner.

3 Photos

Entré Köpcentrum Malmö

Stora glaspartier ger ett fint ljusinsläpp och värmeinsläpp, ibland lite för mycket värme....Som här på Entré Köpcentrum i Malmö där detta stora glasparti på bara 14 st glas, men med en yta på 90 kvm. Gissa om det blev varmt innanför! Silver 80XC monterade vi här.

6 Photos

Spyken Lund

På Spyken skolan i Lund har vi monterat Neutral 65XC. Denna film passade bra till denna fasad. Det blev ett fint och stilfullt utseende samtidigt som den skyddar mot värmen.

1 Photos

Martin & Servera Halmstad

Martin&Servera i Halmstad har valt Silver 80XC för att minska värmeinstrålningen genom glasen.

5 Photos

Försäkringskassan Malmö

Takkuppoler ger ett fantastiskt ljusinsläpp men kan också släppa in väldigt mycket värme. Det kan man avhjälpa med solfilm som här hos Försäkringskassan i Malmö. De valde solfilmen Silver 80XC.

2 Photos

Hammarkullehallen Göteborg

Hammarkullehallen i Göteborg hade problem med värmen och solljuset. Eftersom en del av fönsterna bestod av plexiglas kan man inte montera en "vanlig" solfilm utan vi var vi tvungna att montera en specialfilm, Master 80XC. Denna är identisk med Silver 80XC som vi monterade på de vanliga glasen.

2 Photos

NSR Helsingborg

Silver 80XC monterad på glasfasad på NSR i Helsingborg. Kunden ville inte ha solfilm på hela glaset utan bara på en bit. Visst blev det en häftig effekt?

3 Photos

Park Inn by Radisson Malmö

Silver 80XC är den film som vi monterar mest av. Det är en utav de filmer som är effektivast både mot värme och insyn. Vi har vid flera tillfällen varit på Park Inn by Radisson i Malmö och monterat just denna film.

4 Photos

Kriminalvårdsanstalten Halmstad

Ett vaktbås på kriminalvårdsanstalten i Halmstad försåg vi med Vista 90XC som ett insynsskydd.

1 Photos

Postpac Skurup

Solens strålar var starka för lagerpersonalen på Postpac och de blev bländade av solen när de körde med truckarna på lagret. Vi monterade Vista 90XC som är den film som är mest effektiv mot bländing samtidigt som du behåller utsikten.

1 Photos

Biltema

Nu har även Biltema i Norrtälje fått Vista 90XC monterat på glas. Vi har även monterat denna film hos Biltema Helsingborg, Biltema Karlskrona, Biltema Katrineholm och Biltema Vetlanda. Det speciella med filmen Vista 90XC är att den monterad fungerar som ett konfrontationsglas. Monterar man den på ett glas mellan två rum så kan man inte se in genom glaset från ena hållet men däremot se ut genom glaset från andra hållet. Filmen kallas även för ”spionfilm” och har samma funktion som ett riktigt konfrontationsglas hos ex. polisen.

2 Photos

Råå Förskola

Den nybyggda förskolan i Råå har redan fått problem med värmen och det har vi avhjälpt med vår film Natural 80XC både på takpartierna samt på de stora glaspartierna som vätter mot havet.

7 Photos

Consilium Göteborg

Consilium i Göteborg valde vår film Vista 90XC pga att de hade problem med det starka solljuset och bländningen.

1 Photos

Försäkringskassan Karlshamn

Natural 80XC som vi har monterat på Försäkringskassan i Karlshamn, ger en neutral och inte en så reflekterande effekt. Solfilmen smälter mer in i glaset och ser mer "mörktonat" ut.

1 Photos

Veidekke Lund

Silver 80XC är den vanligaste och den mest effektivaste solskyddsfilmen mot värmen. Och visst skapar den en fin fasad?

1 Photos

Hemmesdynge Kyrka

Hemmesdynge Kyrka har valt Neutral 40UVC för att skydda och ta tillvara på interiören i deras kyrka. Väggarna i kyrkan är målade med en vattenbaserad färg vilket gjorde att vi inte kunde montera filmen på plats då vi använder vatten vid monteringen. Glasen fick plockas ner för att filmen skulle kunna bli monterad.

3 Photos

Triangeln Malmö

Triangeln i Malmö hade problem med det starka solljuset och efter att vi monterat 2 lager av vår mörkaste bilfilm, Phantera 95, fick dom det resultatet som de önskade. Efter att vi monterat 1 lager var det fortfarnade för ljust och då är det bra att man kan göra ett dubbelmontage.

2 Photos

Mechanum Göteborg

På Mechanum i Partille, Göteborg monterade vi vår neutrala Natural 80XC film på 3 stora skyltfönster. Värmen var det stora problemet och kunden vill inte ha en film som utmärker sig för mycket.

1 Photos

Väla Köpcentrum Helsingborg

På den stora ellipsformade takljuskupolen över stora torget på Väla Köpcentrum med en yta på ca. 750 kvm fick vi äran att montera solskyddsfilmen Chrome 285XC. Hyresgästerna runt det stora torget hade problem med värmen och det starka solljuset som kom in genom kupolen. För mer intressant läsning gå in under Aktuellt.

7 Photos

Friskvårdshuset Helsingborg

Här har vi monterat Silver 80XC på Friskvårdshuset i Helsingborg. Kunden ville dämpa värmeinstrålningen och även få ett insynsskydd.

6 Photos

Kosta Boda Outlet

Kosta Boda Outlet i Kosta har ett stort parti med takfönster där vi monterade Silver 80XC. Butikerna inne i "Outleten" hade problem med värmen, bland annat hade butiken Pralinen problem med att deras choklad smälte.

4 Photos

Trademan Helsingborg

Vår granne i Helsingborg hade stora problem med värmen och bländningen i deras utställningslokal på 2:a våningen. Här monterade vi filmen Vista 90XC.

1 Photos